اختصاصی حکایت گیلان | طاها عبدالهی: شرکت چوکا برای تجلیل روز خبرنگار تعدادی از فعالان رسانه ای را به کارخانه دعوت کرده و باقر کاظمی مدیر عامل شرکت صنایع چوب و کاغذ ایران (چوکا) فرصت را مغتنم شمرده و به تشریح عملکرد خود پرداخت. تاکید بر بومی گزینی مدیران با واکنش های متعددی مواجه شد.
باقر کاظمی با اشاره به تغییر مدیران شرکت گفته است: پیش از این بیشتر مدیران چوکا غیربومی بودند ولی امروز همه مدیران شرکت چوکا بومی منطقه هستند. صنایع چوب و کاغذ در ۱۰ سال گذشته زیان ده بوده و برای نخستین بار از این وضعیت عبور کرده و به سوددهی رسیدهایم.
کاظمی در ادامه به بیان چالشهای این شرکت پرداخته و تصریح کرده است: مشکل اصلی این شرکت تامین مواد اولیه است و هزار و دویست هکتار از زمینهای کشت شده را از این مجموعه گرفتهاند که چالشهای بزرگی را ایجاد کرده است.
وی در ادامه با اشاره به کاهش هزاران فرصت شغلی در این مجموعه صنعتی تصریح کرده است: چوکا زمانی چهار هزار فرصت شغلی مستقیم داشته اما اکنون ۷۶۹ نفر مشغول به کار هستند. دستمزد همین نیروها در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۵ میلیارد تومان بوده است و اکنون منابع مالی چوکا بهتر شده است.
کاظمی وعده داده است: نگاه مدیران در سطح کشور به چوکا تغییر کرده و توانایی بکارگیری ۵۰۰ نفر را در طرح توسعه داریم.
کاظمی برای آمار بیان شده خود منبع و مرجعی ارائه نکرده و مقدار ورودی مواد اولیه، هزینه های شرکت و بدهی های گذشته و میزان تولید را بیان نکرده است.
البته گفته های باقر کاظمی با انتقاد و واکنش هم روبرو شده است. کاربران در صفحات شبکه اجتماعی اینستاگرام سایت های خبری منتشر کننده خبر دیدار به گفته های مدیرعامل شرکت چوکا واکنش نشان دادهاند.
صفحه منتسب به چنگیز شکوری معاون سابق سیاسی امنیتی فرمانداری ماسال در پاسخ به تاکید کاظمی به مدیران بومی نوشته است: «دیگه زیادی بومی شده.» برخی دیگر نیز از انتصابهای فامیلی در سطوح مدیران چوکا نوشتهاند و برخی هم به طنز کامنت زدند: «کارخانه را بومگردی کنید. »
بازنشستگی کارکنان چوکا خطوط تولید را راکد کرده است و کارکنان تازه استخدام شده نیز سررشته چندانی از مدیریت صنعتی و کار با دستگاههای موجود ندارند.
گفتنی است که باقر کاظمی مدیرعامل چوکا تخصص و سابقه در زمینه مدیریت صنعتی ندارد و شهردار اسبق ماسال بوده است. همچنین کاظمی اهل ماسال و از افراد نزدیک به حلقه محمدیاری نیز محسوب میشود.