شنبه, 22 آذر 1404
شنبه, 22 آذر 1404
وجود مکانی به نام «آباده» و ذرات اتمی 83.7 درصدی از پرونده خارج شد؛

بسته شدن دو موضوع ادعایی آژانس علیه فعالیت هسته ای ایران

۱۴۰۲/۰۳/۰۹ ۱۱:۳۷ چاپ

به گزارش حکایت گیلان | تا چند ساعت دیگر گزارش گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در رابطه با آخرین وضعیت پرونده هسته‌ای و مذاکرات فنی بین ایران و آژانس بین‌الملی اتمی بین اعضای شورای حکام منتشر خواهد شد.

در جریان مذاکرات فنی اخیر میان سازمان انرژی اتمی کشورمان و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، پرونده یکی از مکان‌های ادعایی مطروحه آژانس (موسوم به آباده) حل‌وفصل شده است. به این ترتیب، این دومین پرونده از مکان‌های ادعایی از سوی آژانس است که بسته می‌شود.

 
همچنین خبرگزاری های ایران گزارش دادند ادعاهای آژانس در خصوص کشف ذرات اورانیوم با غنای ۸۳/۷ نیز با توضیحات فنی ایران حل و فصل شده است.

 به نقل از خبرگزاری دانشجو سال ۱۳۹۸ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر اساس یک سری اسناد مجهول‌الهویه که از سوی رژیم صهیونیستی منتشر شده بود ادعا کرد ایران در ۴ منطقه غنی سازی یا اعمال خارج از پادمان انجام شده است که ایران از همان زمان موضوع را تکذیب کرد. چهار مکان ادعای آژانس شامل؛ مکان‌های به نام ورامین، تورقوزآباد در حومه تهران و آباده (یا بعد‌ها آژانس از آن به عنوان مریوان یاد کرد) و آزمایشگاه جابر بن حیان بود. گروسی طی چندین سفری که به تهران داشت، این موضوعات را بررسی کرد که طی آن مشخص شد یکی از دوربین‌های سایت جابر بن حیان کرج به دلیل خرابکاری هسته‌ای از مدار خارج شده بود، در نهایت در سفری که پاییز سال ۱۴۰۰ به تهران داشتند این موضوع برطرف، ولی تکلیف سه مکان دیگر هنوز باقی مانده بود. 

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان