سه شنبه, 04 اردیبهشت 1403
سه شنبه, 04 اردیبهشت 1403
خانه را باد برد، نگران چه هستید!؟

«باد گرمی» که هیچگاه در گیلان جدی گرفته نمی شود!

۱۴۰۲/۰۱/۲۴ ۱۱:۱۳ چاپ

اختصاصی حکایت گیلان | به دنبال وزش باد گرم شدید در استان گیلان خسارات فراوانی به منابع طبیعی و ابنیه استان وارد آمده است. یک مسجد در پنابندان سیاهکل به طور کامل سوخته است، حدود 2.5 هکتار از اراضی و جنگل‌های گیلان دچار حریق شده و آتش نشانی رشت هم اعلام کرده در 16 حادثه سقوط درخت و اطفای حریق حضور داشته است. 

باد گرم به یکی از چالش‌های همیشگی استان گیلان بدل شده و کمتر کسی در مورد آن برنامه ریزی و اطلاع رسانی و آموزش می‌دهد. این در حالی است که خطرات آن به مراتب از برخی برف و باران‌های استان هم سنگین‌تر گزارش شده است.

ستاد مدیریت بحران استان هیچگاه در این رابطه جلسه ای برگزار نکرده است. بسیاری از مردم و رسانه ‌ها آگاهی چندانی درباره خطرات باد گرم ندارند و زیرساخت‌های لازم نیز دچار معضل‌های فراوانی است. چه تعداد خسارت باید صورت گیرد که مدیریت بحران کاری کند! آیا این همه حریق و سقوط درختان کافی نیست که درباره این معضل کاری شود؟

وقی مسجد پنابندان سیاهکل آتش گرفته فرماندار آن منطقه پشت تریبون می‌گوید نگران نباشید. « در اولین فرصت برای ساخت مجدد این مکان مقدس، نشست هماهنگی برگزار می‌شود.» به همین راحتی؟ یعنی نباید بررسی کرد که چه کسی مقصر است و آیا پیش بینی‌های لازم صورت گرفته و یا خیر! چه کسی باید هزینه ساخت آن را بدهد؟ این قضیه قرار است تا کی ادامه داشته باشد و ستاد مدیریت بحران کجاست؟  زنگ‌ها برای که به صدا در می آید؟

همرسانی کنید:

نظرات شما:

محمد 27 فروردین 1402 ساعت 09:01

علاوه بر نقش سد سازی های گستره در استانهای مجاور در بروز کم آبی در گیلان که یک موضوع بدیهی است ،
نقش کاهش بیسابقه بارشها در خشکسالی بیسابقه در گیلان و استانهای شمالی بسیار زیاد است ، که بنظر میرسد این خشکسالیها تا حد زیادی مصنوعی هستند ،
اما عامل اصلی این خشکسالی های گسترده چیست ؟؟؟


چند سال است ( بخصوص سال ۱۴۰۱ ) که وقتی در همه جای ایران برف و باران می آید در گیلان و استانهای شمالی باد گرم می وزد !!!!! ،
در حالیکه این استانها بطور عادی پربارش ترین مناطق ایران هستند و باید بهره بسیار بیشتری از بارندگی نسبت به دیگر مناطق کشور داشته باشند.
…..
مشکلی که کسی هم به آن توجه نمیکند ، تغییرات مصنوعی آب و هوایی مثل باروری ابرها در استانهای دیگر است که باعث خشکسالی در گیلان و استانهای شمالی شده است. ،
حدود یک ماه قبل محمد مخبر معاون رئیس جمهور اعلام کرد که هر گونه عملیات باروری ابرها در کشور بدون مجوز وزارت نیرو ممنوع است ،
این ممنوعیت نشان میدهد که تا قبل از آن هرکسی میتوانست آزادانه و بدون محدودیت عملیات باروری ابرها را بدون توجه به عواقب آن انجام دهد ،
و حالا هم معلوم نیست که این ممنوعیت واقعا در عمل اجرا شده یا خیر …
………………..
ابتداباید توضیحاتی اولیه در باره منشا طبیعی بارندگی در گیلان و استانهای شمالی و باد گرم ارائه دهیم ،
بطور طبیعی عمده بارشها در استانهای شمالی از دو طریق صورت میگیرد :
۱- از طریق توده هوای پرفشار سیبری :
این توده هوای سرد از سیبری سرچشمه میگیرد و بعد از عبور از دریای کاسپین رطوبت زیادی جذب میکند ، و موجب بارندگی زیاد در گیلان و استانهای شمالی میشود ، بخصوص در پاییز…
۲- جریانهای هوایی که از غرب و شمال غرب یعنی از اروپا و دریای مدیترانه و وارد کشور میشوند ، ( در فصول بهار و پاییز و زمستان ) …

۳- باد گرم :
پدیده ای جوی که بطور طبیعی فقط بطور کوتاه مدت در اوایل و اواسط فصل پاییز در گیلان وجود دارد …
با این اوصاف باید بگوییم که چند سالی است که بارندگی در گیلان و استانهای شمالی محدود شده به بارشها در فصل پاییز که از طریق توده پر فشار سیبری صورت میگیرد ، ( که آن هم نسبت به بلند مدت کاهش زیادی داشته است )
و بارشها از طریق جریانات هوایی وارد شده از سمت اروپا و مدیترانه در زمستان و بهار تقریبا هیچ شده !! و بجای آن باد گرم می آید !!!
در حالیکه در همان زمان استانهای مجاور و دیگر استانها بارش ها و سرمای قابل ملاحظه ای داشته اند !!! …
و باد گرم هم که زمان طبیعی وزش آن در گیلان دو سه روزی در فصل پاییز است ، در تمام طول سال و در بهار و پاییز و زمستان میوزد و جایگزین بارندگی شده است !!!!!!!!! …
……..
دلیل اصلی این خشکسالیهای گسترده در استانهای شمالی بخصوص در پاییز و زمستان این است که ،
توده های هوا و جریانات هوایی بارش زا که از سمت اروپا و مدیترانه وارد کشور میشوند ،
قبل از ورود به گیلان ، در استانهای غربی و شمال غرب به شیوه های مصنوعی مثل باروری ابرها از رطوبت تخلیه میشوند ،
و آنچه به گیلان میرسد ، فقط یک باد گرم و خشک است …
……………….
و همانطوریکه در بالا گفتیم اخیرا محمد مخبر عملیات باروری ابرها را بدون مجوز داشتن ممنوع اعلام کرده و تا قبل از آن هرکسی میتوانست بدون محدودیت این کار را انجام دهد…
اما باروری ابرها چیست که انجام آن بدین گونه باعث خشکسالی در گیلان شده است ،
باروری ابرها عملیاتی است که در طی آن با پاشیدن مواد شمیایی مثل یدور نقره از زمین یا هوا برروی ابرهای که باران زایی کمی دارند ، باعث بارندگی آنها میشوند، و همچنین موجب تخلیه بیشتر رطوبت ابرهای با باران زایی زیاد میشوند …
سازمان باروری ابرها در سال ۱۳۷۵ تاسیس شد که زیرمجموعه ای از وزارت نیرو است و مرکز آن در استان خشک یزد است.سازمانی که حتی معلوم نیست مجوز لازم را از مجلس برای تاسیس کسب کرده یا خیر …
….
علاوه بر باروری ابرها و تخلیه رطوبت ابرها ، شیوه های دیگری ی نیز برای ایجاد تغییرات مصنوعی آب و هوایی وجود دارند که تاثیر آنها از باروری ابرها هم بیشتر است ، که احتمالا این شیوه ها هم در بروز خشکسالی در گیلان نقش دارند ، که توضیح در باره آنها از حوصله این بحث خارج است و کسانی که علاقمندند و اطلاعات کافی در این زمینه دارند در صورت تمایل اعلام کنند تا توضیحات لازم به آنها داده شود …
——————————
…. کوتاه سخن اینکه خشکسالی های چند سال اخیر در گیلان و استانهای شمالی به هیچ وجه طبیعی نیست و ناشی از تغییرات مصنوعی آب و هوایی مثل باروری ابرها در استانهای دیگر است ،
مسئولین و نمایندگان این استانها باید هرچه سریعتر برای جلوگیری از این تغییرات مصنوعی اقلیمی مخرب که منجر به خشکسالی غیر طبیعی در گیلان و استانهای شمال شده اقدام کنند …

نظر دهید - پسندیدم 1

محمد 24 فروردین 1402 ساعت 07:01

وزش بادگرم در زمستان و بهار در گیلان کاملا غیر عادی است.
بطور طبیعی ، بادهای گرم در گیلان فقط در پاییز آن هم به مدت فقط 2 یا 3 روز میوزند.
علت اصلی وزش غیر طبیعی بادهای گرم در گیلان ، تغییرات مصنوعی آب و هوایی مانند باروری ابرها در دیگر استانهاست ...

نظر دهید - پسندیدم 0

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان