پنجشنبه, 06 اردیبهشت 1403
پنجشنبه, 06 اردیبهشت 1403

به گزارش حکایت گیلان | رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس با اشاره به اجرای طرحی برای ریشه‌کنی بی‌سوادی قرآنی گفت: بر اساس این طرح، وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، علوم، بهداشت و تعاون را مکلف کردیم که به همه افراد تحت اختیار خود آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن ارائه دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین نصرالله پژمانفر در سی‌ و پنجمین نشست سراسری رؤسای ادارات امور قرآنی سراسر کشور که در سازمان دارالقرآن برگزار شد، با اشاره به اینکه سعی ما در کمیسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی بر این است که مقداری به توسعه فضای مباحث قرآنی در کشور کمک کنیم، اظهار داشت: امروز با وجود اینکه در موقعیت‌های مختلف، بودجه و اعتباراتی در کشور در حوزه مسائل قرآنی ایجاد می‌شود، اما با نقطه و هدفی که باید برسیم خیلی فاصله داریم.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضعف‌های موجود در نظام آموزشی برای آموزش قرآن، افزود: اساس این مسئله مدیریتی است که در این موضوع صحیح طی نشده است. بنده بار‌ها به وزرای آموزش و پرورش در دوره‌های مختلف گفتم شما بچه‌ها را در طول این ۱۲ سال بیش از ۶۱۰ ساعت با قرآن مشغول می‌کنید، اما حاصل این ساعات یک روخوانی و روانخوانی حداقلی هم نمی‌شود. این ضعف نظام آموزشی، آموزش و پرورش و برنامه‌ریزان قرآنی است که نتوانسته‌اند، قرآن را به خوبی به دانش‌آموزان یاد دهند. مشکل این موضوع هم به مدیریتی که در این فضا وجود دارد، باز می‌گردد.

رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در قالب برنامه هفتم سعی کردیم سه مسئله اساسی را اجرایی کنیم، اما متأسفانه در شش برنامه توسعه، بحثی در مورد فعالیت‌های برنامه‌ای قرآنی نداشته‌ایم. البته در برنامه هفتم این اقدامات انجام شده است و امیدواریم بتوانیم این مباحث قرآنی را اجرایی کنیم.

پژمانفر افزود: یکی از این مسائل ریشه‌کنی بی‌سوادی قرآنی است. ما باید در جامعه به جایی برسیم که هرکسی که می‌تواند فارسی را روخوانی کند، بایستی توانمندی روخوانی و روانخوانی قرآن کریم را هم داشته باشد. متاسفانه اکثریت این توانمندی را ندارند. بر این اساس آموزش و پرورش را مکلف کردیم که این آموزش را داشته باشد و براساس آن تکلیف کردیم که به صورت متمرکز بخشی از این اقدام به صورت واگذاری به نهاد‌های قرآنی انجام شود تا دانش آموزان ما در هنگام فارغ التحصیلی این مهارت را داشته باشند.

پژمانفر گفت: در حال حاضر ۳۱ رابط قرآنی داریم که این‌ها بناست که در استان خودشان این شورا را راه‌اندازی کنند و در هر استانی فعال شوند و فعالیت‌های قرآنی استان را حمایت کنند.

وی با بیان اینکه یک سری از مسائل در حوزه حمایت از مجموعه‌های قرآنی است و امیدواریم که بتوانیم این اعتبارات را بیشتر کنیم تا تمام مجموعه‌های فعال بتوانند کار‌های شاخص و اثرگذار بیشتری را انجام دهند، افزود: سعی ما این است که بتوانیم مجموعه‌های مختلف را با انگیزه و فعال کنیم تا بتوانند مسائلشان را جلو ببرند. اما گاهی ناهماهنگی بین دستگاه‌ها و مجموعه‌های استانی و کشور آسیبی جدی است که باعث موازی‌کاری شده و امیدواریم با گفت‌گو این اختلافات مدیریت شود.

پژمانفر اضافه کرد: تلاشمان این است که بودجه‌ها به وزارتخانه‌ها منتقل نشود و حداقل ۵۰ درصد از آن به مجموعه‌های فعال قرآنی در استان‌ها منتقل شود. همچنین حمایت از مدارس قرآنی و مرخصی تحصیلی برای کسانی که برای حفظ قرآن کار می‌کنند از جمله مواردی است که در حال پیگیری آن‌ها هستیم تا ما هم بتوانیم در خدمت قرآن باشیم.

منبع:صداوسیما

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان