جمعه, 31 فروردین 1403
جمعه, 31 فروردین 1403

به گزارش حکایت گیلان | علیرضا اکبری، از معاونان سابق وزارت دفاع به اتهام جاسوسی برای انگلیس و افساد فی‌الارض و اقدام گسترده علیه امنیت داخلی و خارجی کشور از طریق انتقال اطلاعات به اعدام محکوم شد.

علیرضا اکبری، مدتی قبل در پی جاسوسی علیه کشور دستگیر شد. برهمین اساس و پس از تشکیل پرونده قضایی برای متهم و صدور کیفرخواست، پرونده به دادگاه ارجاع و جلسات رسیدگی با حضور وکیل متهم برگزار گردید و بر اساس مستندات متقن موجود در پرونده این فرد به جرم جاسوسی برای انگلیس به اعدام محکوم گردید.

در پی اعتراض متهم و فرجام خواهی وی، پرونده مجددا در دیوان عالی کشور بررسی شد و دیوان عالی کشور ضمن رد فرجام خواهی، دادنامه اولیه را ابرام و حکم اعدام اکبری را تایید نمود.

وزارت اطلاعات در همین زمینه با انتشار اطلاعیه ای تاکید کرد اکبری یکی از مهم ترین عوامل نفوذی سرویس جاسوسی انگلیس بود که اطلاعات مهم کشور را جمع آوری و به صورت کاملا آگاهانه و هدفمند در اختیار این سرویس قرار میداده است.

اطلاعیه وزارت اطلاعات در مورد این جاسوس و جزئیات اقدامات صورت گرفته در شناسایی و دستگیری وی به شرح ذیل است: به استحضار ملت شریف ایران می رساند یکی از مهمترین عوامل نفوذی سرویس جاسوسی انگلیس خبیث در مراکز حساس و راهبردی کشور توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) شناسایی و پس از طی فرآیندی طولانی و چند لایه در حوزه های ضد اطلاعاتی، فنی و عملیات فریب دستگیر شد.

جاسوس شناسایی شده به نام علیرضا اکبری دارای دسترسی هایی به برخی دستگاه های حساس کشور بود و در همان حد نیز اطلاعات مکتسبه را به صورت کاملا آگاهانه و به دفعات متعدد در اختیار سرویس جاسوسی دشمن قرار داده بود.

این جاسوس در جریان اخذ ویزا از سفارت انگلیس در تهران توسط مامورین اطلاعاتی مستقر در آن سفارت، نشان شده و مورد مصاحبه قرار می گیرد.

سپس و در خلال سفر های شخصی خود به اروپا ، به استخدام تمام‌عیار سازمان جاسوسی انگلستان در می آید.

علیرضا اکبری با توجه به اهمیت موقعیت و دسترسی هایش به یک جاسوس کلیدی برای سرویس اس آی اس (SIS) تبدیل می‌شود که همزمان توسط چندین افسر برجسته‌ی میز ایران تخلیه ی اطلاعاتی و هدایت می شد.

افسران ضد جاسوسی وزارت اطلاعات پس از کشف روابط جاسوسی مورد بحث، تکمیلِ اطلاعات پیرامون اهداف و لیستِ نیازمندی ها، شکل ارتباطات و ابزارهای ارتباطی سرویس حریف، از مقطعی به مدار ارتباطی فیمابین سرویس اس آی اس (SIS) و جاسوس مورد نظر ورود نموده و به تزریق اطلاعات هدایت شده به مدار مذکور پرداختند.

نهایتاً در زمان مقتضی و با حکم مرجع محترم قضایی متهم بازداشت و پس از طی فرآیند قضایی حکم وی صادر گردید.

جان برکفان گمنام ایران اسلامی صراحتا اعلام می نمایند، اگرچه دشمن خبیث انگلیسی توانسته بود از نقطه ضعف های این فرد بهره گیرد و او را به استخدام خویش درآورد، اما یقینا نمی داند که کدام بخش از اطلاعات دریافتی، از نوع اطلاعات هدایت شده و فریب بوده است.

همچنین مجاهدین گمنام ایران اسلامی قاطعانه اعلام می نمایند که با توکل به ذات اقدس احدیت و توسل به اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) شناسایی جواسیس و عناصر نفوذی دشمن در هر سطحی و برخورد قانونی با آن‌ها را بدون هیچ گونه تساهل و تسامح و ملاحظه ای، در اولویت تلاش‌های مجاهدانه و شبانه روزی خویش قرار داده اند.

بر اساس این گزارش، علیرضا اکبری، از مشاوران پیشین علی شمخانی، وزیر دفاع سابق و دبیر فعلی شورای امنیت ملی بود که گفته می‌شود سه سال از بازداشت او می‌گذرد. در سابقه کاری رسمی اکبری بیش از همه نزدیکی او به علی شمخانی برجسته است. علی شمخانی که سابقه وزارت دفاع در دولت محمد خاتمی را هم دارد، از سال ۱۳۹۲ دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور و نماینده رهبر جمهوری اسلامی در این شورا است.

فایل صوتی علیرضا اکبری

همچنین در فایل صوتی که از اکبری در شبکه های اجتماعی منتشر شده او مدعی است که به او گفته شده در برابر هدیه دادن یک شیشه عطر و یک پیراهن به یکی از مسئولان اطلاعات سری کشور را از او گرفته و به سرویس جاسوسی انگلیس منتقل کرده است. حادثه 24 نمی تواند مستقلا این فایل صوتی را تایید کند.

آخرین ملاقات پیش از اجرای حکم اعدام

همچنین مریم اکبری، همسر علیرضا اکبری در گفتگو با برخی رسانه ها اعلام کرده است که از خانواده برای آخرین ملاقات پیش از اجرای حکم اعدام دعوت شده است. او گفت: روز سه‌شنبه مطابق روال عادی با آقای اکبری ملاقات انجام شده است، اما امروز، چهارشنبه، دوباره برای آخرین ملاقات با خانواده تماس گرفته شده است. 

علیرضا اکبری از دهه ۱۳۶۰ در مناصب مختلفی فعالیت داشت. او در سازمان قطعنامه ۵۹۸ کار می‌کرده و در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی، معاون وزیر دفاع بود. اکبری بعد از بازنشستگی از شغل‌های دولتی، رئیس موسسه پژوهش‌های راهبردی شد.در برخی از گزارش‌ها آمده است که او در مقاطعی از مذاکرات هسته‌ای در دهه ۱۳۸۰ نقش داشته و به نظر می‌آید به دلیل سابقه فعالیتش، در مواردی که نیاز به مشاوره در امور دیپلماتیک بوده، از او استفاده شده است. از جمله در زمان توقیف نفتکش ایرانی در جبل‌الطارق در سال ۱۳۹۸، سالی که با بازداشت او به پایان رسید.

منبع:حادثه ۲۴

همرسانی کنید:

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان